Týmové medaile z mistrovství Evropy by vyměnil za olympijskou místenku. Střelec Nýdrle však zbraně neskládá

V Osijeku na mistrovství Evropy mu podle představ nevyšel ,,pouze“ individuální závod. V dalším průběhu šampionátu střelec Tomáš Nýdrle zářil. S Martinou Kučerovou získal nečekané stříbro v mixu a stejný kov bral v disciplíně skeet i v týmech. ,,Za účast na olympiádě bych tyhle medaile vyměnil. Je to jen malá náplast. Sezónním cílem byla místenka pro Paříž, a tu se bohužel zatím získat nepovedlo,“ konstatuje bez výmluv.

Čtyřiatřicetiletý člen armádního klubu Dukla Hradec Králové ale nic nevzdává. Šance vybojovat premiérovou účast pod pěti kruhy ještě přijdou. Letos jej v tomto směru provázela poměrně velká smůla. Na Evropských hrách ve Vratislavi vyhrál kvalifikaci, trefil 124 terčů ze 125, ale nešťastně vypadl hned v semifinále. Na mistrovství světa v Baku jej v poslední položce zase připravila o finále chyba kvůli padajícím úlomkům ze sousedního střeliště. ,,Co se dá dělat, nic ale nevzdávám,“ ubezpečuje.

Před pár dny získal na evropském šampionátu dvě týmové stříbrné medaile. Cení si hlavně té z mixu. ,,Jde o olympijskou disciplínu, v níž je obrovská konkurence. Martina si v kvalifikaci udělala osobák, což byl skvělý základ. Špičku jsme překvapili.“

O Paříž může mistr světa z Lonata 2019 zabojovat ještě na jaře příštího roku. V Kataru v rámci dodatečné kvalifikace a na mistrovství Evropy. Vzhledem k dřívějšímu startu sezony bude nucen zahájit přípravu mnohem dříve než je zvyklý. ,,Vlítnu na to už v listopadu, formu potřebuji vyladit na správný čas,“ říká odhodlaně.

TEXT: ASC Dukla/Pavel Král

FOTO: ASC Dukla

Pokračujte ve čtení