Bikerka Čábelická se zranila. Má přetrhané vazy v rameni, už je po operaci

I když vybojovala titul mistryně republiky v maratonu na srpnovém šampionátu v Karlových Varech, tak letošní sezona pro bikerku Dukly Praha Jitku Čábelickou rozhodně nekončí dobře. Ne z pohledu výsledků, ale vedlejších okolností. Nebyla nominována na olympijské hry do Paříže a nyní se zranila.  Po operaci ramena musela předčasně ukončit sezonu. Před sebou ještě měla zbývající dva závody Světového poháru v Severní Americe.

Při pádu během tréninku si čtyřiatřicetiletá cyklistka přetrhala v rameni vazy mezi lopatkou a klíční kostí. O svém zranění informovala na instagramu. „Minulý týden jsem měla stupidní pád na silnici. Odneslo to rameno, ale vypadalo to ok, tak jsem ještě dojela na kole domů, kde už to tak dobré nebylo. Hned na RTG, sice nic zlomeného, ale přetrhané vazy a nutná operace. Ta proběhla hned druhý den,“ popsala.

Jednatřicátá bikerka průběžného pořadí seriálu Světového poháru měla na konci září odletět k předposlednímu dílu do amerického Lake Placid, závěrečný závod se jede poté 6. října v kanadském Mont-Sainte-Anne.

„Zatím se vše hojí dobře. Zbývá tak týden, než půjdou stehy ven. Pak bude třeba vše důkladně doléčit, rozhýbat a vrátit se postupně k tréninku. Jediná výhoda je, že je na tohle čas a nemusím nic urychlovat. Letos tedy bohužel bez závěrečných dvou Světových pohárů,“ poznamenala Čábelická.

TEXT: ASC Dukla Praha/jc

FOTO: CPA

 

Pokračujte ve čtení