Vraštil se Šimánkem v olympijské regatě šestí. Zlato obhájil lehký dvojskif Irska

Necinklo to. Stejně jako v Tokiu končí i na olympiádě v Paříži lehký dvojskif Miroslav Vraštil – Jiří Šimánek bez medaile. Tentokrát na 6. příčce. Ve vodním centru Vaires-sur-Marne obhájili zlato Irové Fintan McCarthy, Paul O’Donovan.

V první dráze česká posádka od úvodních metrů na nejlepší ztrácela. Na pětistovce činilo její manko na v té chvíli vedoucí Řeky už 1,67 vteřiny. V dalším průběhu extrémně rychlého závodu se už do hry o přední pozice nevrátila. Ve finiši se na první místo propracovali Irové, o stříbro svedla úspěšný boj s Řeckem Itálie.

,,Jeli jsme, co to dalo, ale byli prostě rychlejší,“ říkal s upřímností Šimánek. ,,Věděli jsme, že umí být velmi rychlí, ale dnes s tím zamávali ještě víc. I my jsme se snažili, jeli jsme od začátku dost přes hranu, není si co vyčítat. Jen nás mrzí, že jsme neporazili Nory. Být pátí, by bylo o něco lepší. Chytli jsme tam ke konci vlnu, museli jsme z bojek více kormidlovat. Ale šesté místo na olympiádě zase nezní až tak špatně,“ shrnul povedené vystoupení v nejsledovanější regatě roku Vraštil. ,,Zisk medaile by byl velkým překvapením. Jak pro nás, tak pro ostatní. Jsme spokojeni,“ doplnil po finálovém závodu.

TEXT: ASC Dukla/pk

FOTO: olympijskytym.cz

Pokračujte ve čtení