Skvělá Kneblová, Krejčí to měl o prsa. Trenér Volf hodnotil vystoupení slalomářů v nominačních závodech

Čtyři vodní slalomáři armádního klubu Dukla si v nominačních závodech zajistili pozice v seniorských reprezentačních týmech pro letošní sezonu. Jaroslav Volf, vedoucí trenér sportovního oddílu v ASC, je s tímto počtem spokojen.

,,Jde o stejné číslo jako vloni. Navíc mám informaci, že se Gábina Satková vzdává kajakářské účasti na mistrovství Evropy v Tacenu. Místo ní by tam měla startovat Tereza Fišerová coby první náhradnice. Takže na šampionátu budeme mít celkem pět zástupců,“ prozradil novinku vztahující se k jednomu z vrcholů.

Kvalifikačním sítem, v rámci Českého poháru Skupiny ČEZ, úspěšně prošli kajakáři Jakub Krejčí a Kateřina Beková, na singl kánoi pak Tereza Kneblová a Martina Satková.

Pořádnou dávku štěstí si vybral hlavně Krejčí. V jeho prospěch totiž v součtu tří nejlepších výsledků rozhodl jediný bod. ,,Kuba na své poměry nezajel úplně optimální jízdy. Vyšlo mu to doslova o prsa. Je potřeba, aby se vyvaroval zbytečných chyb. Třeba takové, jaká se mu stala v neděli na jednoduché protivodní brance. Výkonnost potřebuje nutně stabilizovat,“ podotkl Volf, držitel dvou olympijských medailí v kategorii C2.

Premiérově se mezi dospělou elitou objeví na mezinárodní scéně Kateřina Beková. Mistryně světa v kayak crossu do 23 let z loňského šampionátu v Krakově příjemně mezi kajakářkami překvapila. ,,Už několik let jezdí dobře v tréninku, ale závody jí moc nevycházely. Teď to konečně prolomila. Získá tím další velice cenné zkušenosti, určitě jí to dodá zdravé sebevědomí a posune se ještě více nahoru,“ doufá Volf.

Mezi singlířkami si výborně vedla Tereza Kneblová. Domácí nominační závody dokonce ovládla. ,,Je to cenný úspěch. Může jí to velmi pomoci právě směrem ke květnovému mistrovství Evropy v Tacenu, kde se bude rozhodovat o olympiádě.“

Zcela po právu je v reprezentaci i Martina Satková. ,,V každém závodě figurovala mezi nejlepšími. Ten druhý dokonce vyhrála. Společně se sestrou a Terezou Kneblovou vytvoří silný tým,“ je přesvědčen Volf.

Fišerové uškodil výpadek, upne se na kayak cross

Do reprezentačních výběrů se naopak nevešla Tereza Fišerová, několikanásobná medailistka z mistrovství světa a Evropy. ,,Na vině byl velký tréninkový výpadek kvůli zdravotním komplikacím. Nebylo vůbec jisté, zda do nominačních závodů zasáhne. Na singlu se necítila, zkusila to na kajaku. Ujela tři třetí místa, což byl z mého pohledu malý zázrak. S tréninkem začala až měsíc před nominací a ještě zvolna. Přesto dělala jen drobné chyby. Nakonec jí scházely pouhé dva body,“ konstatoval Jaroslav Volf.

Fišerová si může spravit chuť v kayak crossu, nové olympijské disciplíně. Domácí šestidílnou nominaci vyhrála o jeden bod před Veronikou Vojtovou. V případě zisku kvalifikačního místa pro ČR, o nějž se pojede v červnu v Troji, by do Paříže cestovala právě ona. ,,Momentálně u ní jde slalom na druhou kolej. Měla by se výhradně zaměřit na kayak cross a udělat maximum, aby byla konkurenceschopná mezinárodní elitě,“ poznamenal k vizím vedoucí trenér vodního slalomu v Dukle.

TEXT: ASC Dukla/Pavel Král

FOTO: CPA

Pokračujte ve čtení