Synek oblékl montérky a odpracoval si prohranou sázku

Vsadil se, prohrál. Oblékl montérky a přihlásil se do práce.

Skifař Ondřej Synek před mistrovství světa uzavřel sázku se zástupci automobilky ŠKODA, že když nezíská zlato, bude muset den pracovat v jejich autoservisu. A protože v Plovdivu dojel druhý, montérky ho neminuly. Pod dozorem zkušeného automechanika si na vlastním autě (to, aby se nikdo nemusel bát, že se v servisu o jeho vůz bude starat automechanik začátečník) udělal kompletní prohlídku před zimou, měnil filtr a olej, přezouval a vyvažoval pneumatiky.

„Práce super, baví mě to. Odstranili jsme tam nějaké chyby, co tam být neměly a všechno funguje,“ liboval si veslařský šampion.


Chválil ho i jeho dozor v práci, ostřílenější kolega Martin Fabián: „Na začátečníka si vedl výborně, mohl by tady skoro pracovat.“

Pětatřicetiletý skifař Dukly Praha, ale prozradil, že je zručný i v jiných dovednostech: „Myslím, že by mě to bavilo, ale jsou i jiná řemesla, ve kterých bych se realizoval víc. Ať už třeba zlatničina, kterou jsem se vyučil nebo truhlařina a práce se dřevem.“

Jako odměnu za práci v autoservisu pak Ondřej Synek dostal to, co by získal v případě, že by titul mistra světa vybojoval – a sázku tak vyhrál. Sveze se v závodním speciálu Škoda Fabia R5, a to na listopadovém Setkání mistrů v Sosnové.

FOTO: Ivana Roháčková

Pokračujte ve čtení