Samková podruhé vyhrála Světový pohár snowboardcrossařek

Mistryně světa Eva Samková získala podruhé v kariéře křišťálový glóbus za triumf v celkovém hodnocení Světového poháru ve snowboardcrossu. Ve finále ve švýcarském Veysonnaz korunovala životní sezonu třináctým vítězným závodem v seriálu.

Samková bojovala o celkový titul s Lindsey Jacobellisovou, s níž měla před finále shodně 3400 bodů. Jistotu glóbu získala pětadvacetiletá Češka už před finále, neboť Američanka se do něj nedostala. V druhém semifinále odstartovala Jacobelisová nejrychleji, ale chybovala na skoku, zpomalila a po čtvrtém místě jela pouze malé finále. Tím odstartovala radost Samkové ze zisku glóbu. „Je skvělé, že to vyřešila za mě. Je to jedničkovej den, jedničkovej knír,“ řekla Samková. Ziskem křišťálového glóbu navázala na své předloňské celkové vítězství v SP.

„Je to ohromné! Nečekala jsem, že se sezona takhle vyvine. Po zisku světového zlata jsem si zbytek sezony užívala a jezdila bez tlaku,“ řekla Samková, letošní mistryně světa ze Solitude a olympijská vítězka ze Soči v roce 2014.

FOTO: Vítek Ludvík

Pokračujte ve čtení