Prezident Zeman ocenil ředitele Dukly pamětním listem

Prezident republiky Miloš Zeman prostřednictvím brigádního generála Jana Kašeho, náčelníka vojenské kanceláře, ocenil udělením pamětního listu plukovníka Jaroslava Priščáka, 18 let ředitele ASC DUKLA, v souvislosti s ukončením jeho téměř 40leté vojenské kariéry, za dlouholetou poctivou práci ve prospěch státu a za šíření jeho dobrého jména v zahraničí.

„Je to pro mě mimořádná událost,“ řekl úvodem generál Kaše. „Tyto pamětní listy se předávají pouze generálům a jenom některým generálům Armády České republiky v souvislosti s ukončením jejich služební činnosti, když odcházejí do zálohy nebo starobního důchodu.“

Pamětní list prezidenta republiky
Pamětní list prezidenta republiky

„Sloužím vlasti, pane generále,“ přijal pamětní list plukovník Jaroslav Priščák. „Moc si toho vážím a chci poděkovat panu prezidentovi za ocenění nejen práce mé, ale všech zaměstnanců ASC DUKLA, a to jak sportovců, trenérů, servismanů, fyzioterapeutů. Děkuji i mému trenérovi Václavu Fišerovi z Dukly, kam jsem po škole narukoval, za to, že mě přesvědčil a přemluvil, abych vzal funkci náčelníka ASC DUKLA. Za tu dobu, za 18 let, co to dělám, jsem toho nelitoval. Naopak jsem měl obrovskou radost, když se něco povedlo.“

Ocenění za dlouhodobou spolupráci mezi slovenskou a českou Duklou přijal ředitel ASC DUKLA plk. Priščák i v Banské Bystrici, kde se 4. února zúčastnil slavnostního vyhlášení nejúspěšnějších sportovců resortu Ministerstva obrany SR za rok 2019.

Na podiu mu poděkoval a gratuloval za vynikající výsledky za dobu jeho ředitelování českých armádních sportovců ředitel Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica podplukovník Roman Benčík a ministr obrany Slovenské republiky Peter Gajdoš mu předal pamětní minci.

VIZITKA:

Jaroslav Priščák je bývalý československý reprezentant ve skoku dalekém a v trojskoku. Do Dukly Praha přišel na vojnu v prosinci 1980. Po skončení sportovní kariéry pracoval v Dukle jako metodik, trenér atletiky a šéftrenér armádního sportovního oddílu atletiky. V roce 2001 byl jmenován náčelníkem/ředitelem ASC DUKLA a je tak nejdéle sloužícím ředitelem, včetně jeho předchůdců ATK a ÚDA.
Od roku 2001, co šéfuje Dukle, přivezli dukláci z olympijských her v letech 2002–2018 celkem 33 medailí z celkových 66 získaných českými olympioniky. Sportovci Dukly již pět let za sebou získali na OH, šampionátech MS, ME, Univerziádě, CISM více jak 100 medailí.

 

FOTO: Ivana Roháčková

Pokračujte ve čtení