Nová loď, spolupráce s Přindišem. Fišerová se pečlivě chystá na olympijský kayak cross

Ladí detaily, sází na spolupráci s Vítem Přindišem. Tereza Fišerová se pečlivě chystá na své druhé vystoupení pod pěti kruhy. Stane se vůbec první vodní slalomářkou, která bude na olympiádě reprezentovat Českou republiku v kayak crossu, tedy disciplíně, jež v Paříži zažije olympijskou premiéru.

Z francouzské metropole se v týdnu vrátila z přípravného kempu. Byl pro ni velmi přínosný. ,,Třeba úvodní skok je trošku jiný. Bylo třeba ho natrénovat, a to se myslím povedlo. Měla jsem tam i novou loď. Kvůli kanálu jsme zvolili větší velikost, zvykala jsem si na ni,“ prozradila k prvkům, na něž se soustředila zásadním způsobem.

Kayak cross je velmi proměnlivou kontaktní disciplínou. Rodeo na vodě přináší fanouškům adrenalinové zážitky, nikdy nevíte, co se vám během trati může přihodit. I na tyto okolnosti se Fišerová snaží nachystat co nejlépe. I proto zvolila trénink s jedním z nejlepších českých kajakářů Vítem Přindišem. ,,Sám mi pomoc nabídl a já ji ráda využila. Vítek je špičkový závodník. Každým dnem cítím progres,“ říká šestadvacetiletá hvězda armádního klubu Dukla.

V rámci Světového poháru se kayak cross odjede během jediného dne. Začíná se časovkou, následují opravy a vyřazovací boje. V Paříži bude všechno jinak. Program je rozvrstvený do čtyř dnů. ,,Bude to dlouhé. Ale nic zásadního v tom nevidím, možná zbude víc sil, když to nebude tolik nahuštěné,“ přemítá Fišerová.

Konkurencí se příliš nezaobírá. ,,Vím, jak některé holky jezdí, ale zvláštní pozornost tomu nepřikládám. Soustředím se sama na sebe.“

Před třemi lety si rodačka z Roudnice nad Labem odbyla olympijskou premiérou v Tokiu. Na kánoi obsadila velmi pěkné šesté místo. Zkušenosti z nejvýznamnější sportovní akce se jí mohou hodit. ,,Olympiáda je vrchol. Není to Světový pohár. Fakt, že už jsem to jednou zažila, mi může pomoci, přestože nervozita v crossu se se slalomem porovnávat opravdu nedá,“ konstatuje.

Den D přijde pro Terezu Fišerovou 2. srpna, kdy od 15.30 odstartuje svou olympijskou misi časovkou.

TEXT: ASC Dukla/Pavel Král

FOTO: CPA

Pokračujte ve čtení