Kontinentální pohár v atletice vyhrál tým Ameriky

Evropa, pro niž vybojovali oštěpaři Jakub Vadlejch a Nikola Ogrodníková páté a sedmé místo a šestá místa mílařka Simona Vrzalová a koulař Tomáš Staněk, skončila druhá. Třetí příčka patří týmu Asie a Pacifiku, čtvrtá byla Afrika.

Z české dvojice se druhý den poháru víc dařilo Vadlejchovi. Jeho výkon 84,76 metrů byl druhý nejlepší, ale podle pohárových pravidel českého oštěpaře dál nepustil kolega z týmu Evropy Němec Thomas Röhler. Ten nakonec soutěž suverénně vyhrál výkonem 87,07 m. Oštěpařka Nikola Ogrodníková obsadila na Kontinentálním poháru v Ostravě výkonem 56,61 m sedmé místo. Vítězkou oštěpu žen se stala Huihui Lyu výkonem 63,88 m.

Tomáš Staněk jako jediný nezávodil v týmovém dresu svého kontinentu. „Proč? Protože když jsem sem přijel, nikdo o mě nevěděl. Čekal jsem na nádraží, naštěstí zrovna kolem projíždělo nějaké auto Kontinentálního poháru, kdyby neprojíždělo, tak tam jsem… A přišel jsem na fasování, dostal jedno bílé tričko s límečkem a nějaké černé triko, co měl Haratyk, které ale nesnáším, jak má uříznuté rukávy, to mě řeže do rukou. Tak jsem říkal, že budu házet ve svém, na které jsem zvyklý, a že mi to (logo výrobce) zalepí,“ popsal Staněk.

Foto: Ivana Roháčková

Pokračujte ve čtení