Na úvod dráhového MS skončili Češi v týmovém sprintu desátí. Ševčíková ve scratchi patnáctá

V úvodní den světového šampionátu cyklistů na dráze velodromu Super Arena v dánském Ballerupu obsadilo trio Dukly Brno ve složení Matěj Bohuslávek, Dominik Topinka a Martin Čechman desáté místo. Petra Ševčíková hájící barvy Dukly Praha skončila ve scratchi na 15. příčce.

Čeští sprinteři zajeli v kvalifikaci čas 44,154, což je zařadilo na desátou pozici, od osmého místa, znamenající postup do druhého kola, na němž bylo Německo, je dělilo 59 tisícin vteřiny. „Ztrátu jsme nabrali na startu, ale když to srovnám s ostatními, jedničky se tady jezdily pomalu, celkově týmové sprinty tady byly pomalejší než normálně. Chtěli jsme být do osmi, chybělo nám k tomu hodně málo, o to víc to mrzí,“ řekl trenér sprinterů Petr Klimeš.

Petra Ševčíková předvedla solidní výkon, když byla po celý závod hodně aktivní a po 40 kolech rozhodoval až závěrečný spurt. A v něm brala česká reprezentantka 15. místo a zopakovala tak svůj výsledek z loňského MS. Ševčíková jela celou dobu výborně pozičně a často se pohybovala na čele. Ale finále se nevyvíjelo tak, jak by potřebovala a sedlo vyloženě rychlostním typům. A trenér Milan Kadlec k výkonu Petry Ševčíkové řekl: „Závod jela v duchu toho, že se chtěla víc prosadit, takovým svým způsobem závodění a dá se říct, že byla u všeho a pak jí to chybělo v konci, tak to někdy je.“

TEXT: Jaroslav Cícha

FOTO: Martin Straka

Pokračujte ve čtení