Cílem přicházející sezony Evy Samkové je medaile z MS

Měsíc po Evropě s kamerou v zádech, dovolená ve Státech, kemp na Lipně a několikatýdenní mise na Novém Zélandu. Jaro a léto Evy Samkové bylo pestré, pracovní a plné nových výzev. Nyní je už sezona Evy Samkové je v plném proudu.

Nedávno se celý tým vrátil ze soustředění na Stelviu, dalších pět kempů na něj pak čeká v průběhu listopadu a prosince, než naskočí do série závodů Světového poháru, kde by se měla představit pětice českých reprezentantů v čele s Evou.

„Cítím se skvěle. Ramena drží, což ovšem říkám s pochopitelnou opatrností a věřím, že letos to nebude se zdravím tak divoké jako loni,“ říká Eva, která má v sezóně jasný cíl. „Je sezóna se světovým šampionátem, na kterém mi medaile pořád uniká. Letos by bylo fajn tuhle sérii zlomit a doplnit sbírku.“

Podle kouče Marka Jelínka má k naplnění cíle dost nakročeno: „Evka je na tom fyzicky skvěle. Velmi se zlepšila v atletice, rameno drží, není důvod nevyhrát.“

 

Svou pouť za ziskem medaile ze světového šampionátu začne Eva Samková v polovině prosince, kdy se v Montafonu odehraje první ze série závodů Světového poháru.

Do konce sezony pak český SBX tým, který do letošních závodů SP může vyslat až pět jezdců, čekají další čtyři závody Světového poháru. Vrchol letošního ročníku, mistrovství světa, je na programu 1. února 2019 v americkém Salt Lake City. Vedle Evy by se jej mohlo zúčastnit celkem až osm českých reprezentantů.

FOTO: Ivana Roháčková

Pokračujte ve čtení