Čeští akrobatičtí piloti se připravují na další část sezony

Po polovině osmidílného seriálu Red Bull Air Race se v druhé části sezony chtějí čeští akrobatičtí piloti posunout pořadím: Martin Šonka se pokusí z průběžného třetího místa ještě zaútočit na vysněný titul, na který ztrácí 11 bodů, a Petr Kopfstein by rád výrazně vylepšil aktuální 20. příčku.

Letos se 15. a 16. září 2018 Red Bull Air Race World Championship po roční pauze opět vrací do Rakouska. Místem konání bude Vídeňské Nové Město v Dolním Rakousku. V srdci východního regionu Rakouska, v bezprostřední blízkosti České republiky, oslaví nejlepší závodní piloti dech beroucí víkend motoristického sportu v šesté zastávce sezóny 2018.

Vedle momentálně na pozici třetího Martina Šonky bude na startu i duklák Petr Kopfstein: „Závody ve střední Evropě pro mne byly vždy highlightem. Miluju, když vidím množství vlajících českých vlajek, dodává mi to dodatečnou motivaci zaletět co nejlépe a potěšit tak své fanoušky. Nyní budeme závodit ve Vídeňském Novém Městě, což je nejen geograficky velmi blízko České republice, nýbrž i kulturně je Rakousko Čechům blízké. Čeští fanoušci bezesporu nikdy neměli lepší šanci se přijít na některý ze závodů podívat živě. Můžu je ujistit, že já a můj tým uděláme vše pro to, aby se jejich cesta vyplatila.“

FOTO: Ivana Roháčková

Pokračujte ve čtení