Sobíšek a Tettiger se stali akademickými mistry světa

Na Akademickém mistrovství světa v portugalském Montemoru si vedli výborně sourozenci Sobíškovi. Tomáš Sobíšek ovládl olympijskou disciplínu K1 na kilometrové trati,  Štěpánka dojela na stejné distanci těsně druhá. Na nejvyšší stupeň vystoupil i další člen Dukly Praha Petr Tettinger v disciplíně C1 na 200 metrů.

„Zvládl jsem to velmi dobře takticky. V první části trati jsem si vytvořil dobrou pozici. Pak jsem se snažil odpočinout a soustředit se na finiš. Začal jsem finišovat trošku dřív, než jsem chtěl, ale Švýcar měl docela velký náskok, a to mě vyprovokovalo. Bylo to docela bolestivé a poslední metry jsem tlačil z posledních zbytků sil. Naštěstí to vyšlo a jsem moc spokojený,” řekl Tomáš Sobíšek.

Dlouho vypadalo, že na Sobíškovo vítězství naváže i jeho dvojče Štěpánka. Ta vedla většinu kilometrové trati mezi kajkakářkami. Nakonec o necelé dvě desetiny podlehla skvěle finišující polské závodnici a dojela si pro stříbrnou medaili.

„Jelo se fantasticky. Já nejsem až takový kilákař, tak to pro mě bylo těžké. Jelo se mi ale hezky, až poslední dvoustovka hodně bolela. Nastoupila tam na mě Polka, dvakrát jsem ji odrazila, ale po třetí už jsem to nedokázala. Ale jsem šťastná, pokračuju tady v éře stříbrných holek, tak snad mě vezmou do klubu,” smála se po ceremoniálu Štěpánka Sobíšková.

Tettinger vyhrál rozjížďku a triumfoval i ve finálové jízdě. „Bylo to super. Povedl se mi začátek. Trošku jsem to přepálil, takže jsem na konci moc nevěděl, co dělám, ale měl jsem náskok, tak to stačilo. Silný vítr jsem pociťoval, ale docela mi sedí,” řekl nový akademický mistr světa Petr Tettinger.

TEXT: Dukla Praha/jc

FOTO: kanoe.cz

 

 

Pokračujte ve čtení