Čtyřkajak žen bere na MS do 23 let stříbrnou medaili

Hned první den finálových jízd na mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let v rychlostní kanoistice v bulharském Plovdivu odstartoval pro český tým výborně. Kajakářky v disciplíně K4 500 m  Barbora Betlachová, Kateřina Zárubová, Štěpánka Sobíšková a Adéla Házová přidaly do své letošní úspěšné sbírky další medaili. Po silném finiši nestačily pouze na vítězné Němky a berou stříbrnou medaili. Členkami armádního týmu jsou Sobíšková a Házová.

„Byla to hodně těžká jízda. Závodní pole bylo hodně vyrovnané, jely jsme v lajně. Nebyl čas sledovat, jak na tom jsme. Celý závod jsme musely jet úplně na krev, což se v konci závodu dost projevilo. Dojížděly jsme hrozně tuhé, ale naštěstí jsme to vydržely a protly jsme cíl jako druhé, čemuž jsme ani nechtěly věřit,” popsala Adéla Házová vyrovnaný závod.

Kajakář Tomáš Sobíšek těsně nedosáhl na medaili, ve finále závodu na 500 metrů dojel čtvrtý, za bronzovým Kanaďanem Ianem Gaudetem zaostal o 157 tisícin sekundy. Čtvrtý v Bulharsku skončil už podruhé. V pátečním finále byl členem posádky čtyřkajaku, který na pětistovce dělilo od medaile taktéž necelých 16 setin sekundy. Šestá místa obsadili kanoista Adam Rudolf na kilometru, kajakářka Štěpánka Sobíšková na dvoustovce.

Výsledky:

Ženy U23:

K4 500 m:

1.Německo 1:32,704, 2. ČR (Barbora Betlachová, Kateřina Zárubová, Štěpánka Sobíšková, Adéla Házová) 1:33,855, 3. Maďarsko 1:34,138.

TEXT: ASC Dukla/jc

FOTO: ČSK

Pokračujte ve čtení