Biker Cink projel cílem olympijského cross country na 25. místě. Na vině defekty. Zlato obhájil Brit Pidcock

Biker Ondřej Cink dokončil náročné olympijské cross country na horských kolech na 25. místě. Na vítězného Thomase Pidcocka z Velké Británie, který tak v Paříži obhájil zlato z Tokia, ztratil 6:06 minuty. Stejně jako před třemi lety postihl českého reprezentanta na nejvýznamnější sportovní akci defekt, bohužel hned dvakrát.

Když to vyjde na TOP 10, budu spokojený, když ještě lépe, překvapím sám sebe. Tahle slova vyřkl krátce před startem nejdůležitějšího závodu sezony. Bohužel zůstalo jen u přání.

Po prvním kole byl sedmnáctý se ztrátou 15 vteřin na čelo. Jenže přišel první defekt a Cink se propadl až do čtvrté desítky. ,,Ztratil jsem tam hodně času, vyřadilo mě to z boje o patnáctku, možná i lepší umístění. Pak jsem měl ještě další defekt předku, snažil jsem se bojovat, ale samozřejmě to už pak nebylo jednoduché,“ přiznal člen armádního centra Dukla. ,,Jinak se mi jelo dobře, ale výsledek je špatný,“ zhodnotil své vystoupení v kopcovitém terénu Elancourt Hill.

„Ondra jel jeden ze svých nejlepších letošních závodů. Je obrovská škoda, že měl dva defekty. Ale to se prostě občas stane. Při závodě mužů i žen to postihlo nezvykle vysoké procento jezdců,“ poznamenal Viktor Zapletal, reprezentační trenér českého týmu.

„Jeho výkon je pro něj samotného i pro nás motivací do dalších závodů, má potenciál minimálně na světovou top 15. Uvidíme za měsíc při mistrovství světa v Andoře, kde to má rád a kde mu to mimořádně sedí a kam odjíždí na vysokohorské aklimatizační soustředění už příští týden,“ naznačil Zapletal s vidinou světového šampionátu.

Stříbro za vítězným Pidcockem, jenž triumfoval i přes defekt na trati, bral s odstupem devíti vteřin domácí Francouz Victor Koretzky, bronz pak Alan Hatherly z Jihoafrické republiky.

TEXT: ASC Dukla/pk, jc

ILUSTRAČNÍ FOTO: CPA

Pokračujte ve čtení