Na olympiádě v Paříži by za Českou republiku měla startovat jedna bikerka a jeden biker

Definitivní podobu žebříčku olympijské kvalifikace v cross country pro hry v Paříži vydá Mezinárodní cyklistická unie (UCI) v úterý 28. května. Teprve pak bude jasno, kolik míst připadne českým bikerům. Podle předběžných propočtů by ČR měla mít jedno místo pro závod mužů a jedno pro závod žen.

Mezi muži by jej s největší pravděpodobností měl mít Ondřej Cink, náhradníkem pak bude Jan Zatloukal. A mezi ženami jsou tři kandidátky – Patrice Srnská, Adéla Holubová a Jitka Čábelická. Až na Holubovou jsou všichni ostatní členy armádního klubu Dukla.

Na víkendovém závodu Světového poháru v Novém městě na Moravě se nikdo z našich závodníků na stupně vítězů neprobojoval, ale bikeři a bikerky vybojovali několik kvalitních umístění. Ve short tracku skončila nejvýše 13. Simona Spěšná v kategorii U23, ve stejné kategorii mužů dojel Jan Zatloukal jedenáctý. Mezi elitními ženami dojela Čábelická na 21. místě, Cink skončil pětatřicátý.

V cross country Junior Kryštof Bažant byl klasifikován na 8. příčce, v juniorkách se Hana Viková a Kateřina Dušková seřadily za sebou na 14. resp. 15. místě a v ženách U23 byla Patricie Srnská jedenadvacátá. Stejné umístění vybojoval mezi muži U23 Zatloukal. V elitních kategoriích byla Čábelická šestatřicátá a Cink skončil na 26.  místě.

TEXT: ASC Dukla/jc

FOTO: Miloš Lubas

Pokračujte ve čtení