Česká štafeta bikerů skončila na ME sedmá. Postarala se o důležitou porci bodů do olympijského rankingu

Sedmé místo vybojovala na evropském šampionátu biketů v rumunském Cheile Gradistei česká štafeta a postarala se o důležitou porci bodu do olympijského rankingu. A to i přesto, že byla kompletně složena z mladých závodníků kategorie U23 a juniorů.

Česká šestice startovala ve složení Jan Sáska, David Friedel, Amálie Gottwaldová, Eliška Hanáková, Adéla Holubová a Jan Zatloukal a všichni jezdci předvedli stabilní výkony na všech úsecích. Titul slaví Itálie, která vyhrála před bikovými velmocemi Francií a Švýcarskem.

„Na tu šestici zemí, která skončila před námi v tuto chvíli a ve složení čistě mladých závodníků a závodnic s několika prvoročáky a bez eliťáků, prostě nemáme. Dá se tedy říci, že jsme splnili papírové předpoklady. Ale jsme v přímém kontaktu s evropskou špičkou a ta ztráta není velká, což je důležité pro další závody,“ zhodnotil vystoupení svých svěřenců reprezentační trenér Viktor Zapletal.

Výsledky: 1. Itálie (Avondetto, Siffredi, Teocchiová, Martineliová, Corvivcá, Stenico) 1:01:36, 2. Francie +19, 3. Švýcarsko +55, …7. ČR (Sáska, Freiedel, A. Gottwaldová, E. Hanáková, Holubová, Zatloukal) +5:03.

TEXT: jc

FOTO: Viktor Zapletal

Pokračujte ve čtení