Famózní Eva Adamczyková! Ve Svatém Mořici vyhrála závod Světového poháru ve snowboardcrossu. Choura čtvrtý

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková slaví triumf ve svém prvním startu v sezoně v závodě Světového poháru! Ve Svatém Mořici vyhrála finále s náskokem 12 setin vteřiny před Sophií Hedigerovou ze Švýcarska. Parádní český den umocnilo i nádherné 4. místo Kryštofa Choury mezi muži.

Po zvládnuté čtvrteční kvalifikaci, v níž skončila třetí, se Adamczyková prezentovala skvělými výkony i ve vyřazovacích bojích. Od čtvrtfinále s přehledem postupovala, ve finále pak zúročila i bohaté zkušenosti, kdy se na první pozici propracovala skvělým manévrem v závěrečné části trati.

V cíli z olympijské vítězky ze Soči čišela ohromná radost. ,,Jsem šťastná, že jsem zpátky,“ říkala v televizním rozhovoru třicetiletá rodačka z Vrchlabí, která první část sezony vynechala kvůli účasti v populární taneční soutěži StarDance.

Do elitního seriálu však po pauze vlétla jako uragán. Trať, na níž se za rok uskuteční mistrovství světa, jí svědčila náramně. ,,Bylo to ale hodně náročné, jak psychicky, tak fyzicky. Soupeřky jezdily velmi dobře. Po desetidenním tréninkovém kempu v Montafonu jsem takhle krásný výsledek absolutně nečekala,“ svěřila se po 19. vítězství v závodě SP.

Do finále se nečekaně probil také třiadvacetiletý Kryštof Choura. V souboji o medaile bohužel doplatil na chybu, která přišla hned po startu. Na přejezdu jedné z hran se prakticky zastavil a ztrátu už nedohnal. Přesto je i čtvrtá pozice skvělým výsledkem a Chourovým kariérním maximem.

TEXT: ASC Dukla/Pavel Král

ILUSTRAČNÍ FOTO: Bóša

Pokračujte ve čtení