Po Turné čtyř můstků zkusí Roman Koudelka zabojovat o body i v Polsku. Čekají ho tam čtyři závody

Moc nepočítal, že by mohl ve třech ze čtyř závodů bodovat. Romanu Koudelkovi se Turné 4 můstků povedlo nejlépe za poslední roky. Celkově skokan na lyžích Dukly Liberec obsadil 25. místo přičemž se mu nejvíc dařilo v Innsbrucku, kde vybojoval 17. příčku. To je jeho nejlepší výsledek od roku 2020.

„Turné bylo pro mě velkým povzbuzením. Jsem za to rád, létat mě pořád baví. Skokan na lyžích potřebuje dobrý výsledek, aby poznal, že na to má,“ vypráví čtyřiatřicetiletý závodník.

Na přelomu roku získal na německo-rakouském turné první body do světového poháru v této sezoně. „Při tom jsem do Oberstdorfu přijel nachlazený a drželo se mě to celou dobu. Trenér Gaj Trček si ze mě utahoval, že budu muset skákat jenom když jsem nemocný. Možná to má něco do sebe. V takovém stavu jsem asi tolik nepřemýšlel o skoku, ale nechal všechno plynout a nebyl jsem ve stresu,“ líčí Koudelka.

Na nového kouče reprezentace nedá dopustit. „Uklidňoval mě, že na bodovaná umístění mám a že to určitě přijde. Říkal, abych nevěšel hlavu, byl trpělivý a že se výsledky dostaví. No a povedlo se to hned při prvním dílu Turné,“ vypráví skokan z Lomnice nad Popelkou.

„Kouč se snaží například hledat podstatu toho, proč jsem nervóznější. Je to dosud asi jediný trenér, který na to jde jinak než jeho předchůdci,“ pokračuje. „Hlavně mě do ničeho netlačí. Ví, že jsem typ člověka, který nic neošidí a maká na sto procent. V tom máme v sobě ohromnou důvěru. Cokoliv si řekneme, tak to platí, a hlavně s ním mohu mluvit o všem.“

Moc času na odpočinek otec dvou malých synů nemá. Už koncem týdne se zase vrátí na můstky. „Ještě tento týden vyrážíme na další turné do Polska. Začíná se v pátek kvalifikací na nedělní závod ve Wisle. V sobotu se skáčou supertýmy, ale tam z od nás nikdo další nebude, takže se budu dívat. Následuje Szczyrk a na závěr Zakopané. Tam jsou i družstva, kde bychom měli český tým postavit,“ uzavírá.

TEXT: ASC Dukla/lan

FOTO: CPA

Pokračujte ve čtení