Snowboardistku Adamczykovou čeká kemp v Rakousku a pak návrat do světového poháru. Těším se na zimu, říká

Už je zase v tréninkovém módu. Eva Adamczyková cílí na pokračování světového poháru ve snowboardcrossu, z nějž v závěru minulého roku dva závody kvůli účasti v televizní soutěži StarDance vynechala. Hvězda Dukly má před sebou soustředění v rakouském Montafonu, kde bude poprvé od června trénovat na závodní trati.

„Po StarDnace jsem si dala týden volno a pak do toho přišly Vánoce,“ začala své vyprávění olympijská vítězka ze Soči. „Párkrát jsem si byla na sjezdovce ve Vrchlabí zajezdit na prkně, ale počasí na to moc nebylo, a tak ke slovu přišlo i kolo. Teď už jsem přidala atletiku a chodím do posilovny. Prostě už jsem zpátky a těším se na zimu,“ usmívala se.

Do Rakouska jede s cílem se pořádně rozjezdit. Ráda by ve zbytku sezony, což obnáší šest závodů, dostala na stupně vítězů. „Atmosféra taneční soutěže mi chybí, ale je to za mnou. Těším se i na celý Czech SBX team. Přišel čas se vrátit tam, kam patřím,“ říkala třicetiletá závodnice.

Změna ji nabíjí. Do známého prostředí se snadněji přeorientuje, než když si před půl rokem zvykala na tancování. „Je moc fajn, že nemusím být v osm ráno ve zkušebně. Cítím se líp, když jsem na čerstvém vzduchu. Dokonce jsem měla v Krkonoších pocit, jako bych se vrátila do dětství…“ zmínila dvojnásobná mistryně světa.

Do Vrchlabí si ale ještě před odjezdem do Rakouska zajede. „Je fajn, že teploty začnou klesat. Mám podzimní hendikep, kdy jsem nebyla na sněhu, a tak si doma trochu zajezdím. Z Montafonu asi po deseti dnech odjedeme rovnou do Svatého Mořice,“ dodala snowboardistka.

Světový pohár pokračuje ve Švýcarsku ve dech 25. a 26. ledna.

TEXT: ASC Dukla/lan

FOTO: CPA

Pokračujte ve čtení