Nejlepší závod za poslední tři sezony! Skokan Koudelka na Turné v Innsbrucku sedmnáctý

Forma českého skokana na lyžích Romana Koudelky stoupá, na Turné čtyř můstků v rakouském Innsbrucku si připsal další cenné body do celkového hodnocení Světového poháru. Člen Dukly Liberec obsadil v Innsbrucku velmi pěkné 17. místo. Tradiční závod na Bergiselu opanoval domácí Jan Hörl.

Po prvním kole patřila čtyřiatřicetiletému Koudelkovi dokonce třináctá pozice. Pomohl tomu skok dlouhý 125,5 metru a rovněž parádní bodové známky. V k. o. souboji tak nečekaně porazil favorizovaného Halvora Egnera Graneruda z Norska, obhájce prvenství z loňského ročníku. Ten nakonec přesto mezi nejlepší třicítku postoupil jako šťastný poražený.

Koudelka měl z povedeného pokusu obrovskou radost, stejně tak realizační tým. Ve finálovém kole pak doplachtil na hranici 121 metrů, což v konečném účtování stačilo na 17. příčku. I tak se jedná o nejlepší český výsledek za poslední tři sezony.

V průběžném hodnocení Turné mu po závodech v Oberstdorfu, Ga-Pa a Innsbrucku patří 25. pozice. V pátek 5. ledna je na programu kvalifikace v Bischofshofenu.

TEXT: ASC Dukla/pk

ILUSTRAČNÍ FOTO: CPA

Pokračujte ve čtení